اخباردکتر نادر کریمیان سردشتی

نقاشی قهوه‌خانه‌ای در سیاست‌گذاری هنر

جایگاه نقاشی قهوه‌خانه‌ای در سیاست‌گذاری هنر بررسی می‌شود

هفتمین نشست تخصصی از سلسله نشست های تخصصی واکاوی چهار دهه سیاستگذاری فرهنگی و هنری در کشور با موضوع «جایگاه نقاشی قهوه‌خانه‌ای در سیاست‌گذاری هنر» برگزار می‌شود.

به نقل از پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ نقاشی قهوه خانه‌ای، نوعی نقاشی ایرانی است که فرهنگ و زندگی مردم را به تصویر می کشد و به وضوح گویای آمال، علایق و اعتقادات مذهبی و ملی مردم جامعه است. خاستگاه هنر نقاشی قهوه خانه ای، سنت کهن قصه خوانی، مرثیه‌سرایی و تعزیه‌خوانی است و گفته می‌شود اگر چه در منابع ذکر شده که قدمت این نوع نقاشی که عمدتا روایتگر رزم، بزم و مذهب ایرانی است و از ظرفیت بالایی برای بازتاب دنیای معاصر هم برخوردار است، به دوران حکومت صفوی بر میگردد، اما قدمت آن با زندگی ایرانی در طول تاریخ عجین است و روایتگر زندگی ایرانی است.

این هنر فاخر ایرانی موضوع نشست «جایگاه نقاشی قهوه خانه‌ای در سیاستگذاری هنر» است که روز سه شنبه 23 مرداد 1403 ساعت 12-10 در پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات برگزار می‌شود.

در این نشست، نادر کریمان سردشتی (دکترای تاریخ علوم و دکترای زبان و ادبیات فارسی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و رئیس انجمن همگرایی مواریث تمدن ایرانی)، مهدی طالعی نیا (دارای درجه یک هنری از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، پژوهشگر حوزه هنرهای میراثی و نقاش مکتب نوقهوه‌خانه‌ای) و طیبه عزت اللهی‌نژاد (سرپرست پژوهشکده هنر پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات) سخنرانی خواهند کرد.

نقاشی قهوه‌خانه‌ای
~ai-b909c4ac-4244-4f4e-a67f-578a6193906c_

دبیری علمی این نشست را زهرا ملکی بر عهده دارد.

علاقه‌مندان به حضور در این نشست می‌توانند به نشانی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات واقع در خیابان ولیعصر، خیابان دمشق، شماره ۹ مراجعه کنند.

این برنامه از نشانی زیر نیز پخش خواهد شد:

https://www.skyroom.online/ch/ricac/art

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا